Medvedev tutvus neljanda põlvkonna tuumaallveelaevaga

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Dmitri Medvedev (paremalt neljas) Sevmaši laevatehases. Tagaplaanil paistab tuumaallveelaev Severodvinsk.
President Dmitri Medvedev (paremalt neljas) Sevmaši laevatehases. Tagaplaanil paistab tuumaallveelaev Severodvinsk. Foto: SCANPIX

Vene president Dmitri Medvedev osales täna neljanda põlvkonna tuumaallveelaeva Severodvinsk ellingult minema toimetamise tseremoonial Sevmaši laevatehases Severodvinskis.

Uus multifunktsionaalne tuumaallveelaev on 120 meetrit pikk ja selle veeväljasurve on 9500 tonni. Laeva projekt valmis Peterburi masinaehitusbüroos Malahit.

Laeva toimetamine lahtisele tööplatsile on allveelaeva ehituses eelviimane etapp ja viitab kõrgele tasemele selle valmistamisprotsessis.

Laeval hakkab paiknema võimas relvastuskompleks, mille sisu võib vastavalt saadud ülesandele muuta. Vene ekspertide väitel on Severodvinsk kõige vaiksem tuumaallveelaev maailmas ja täna pole sel analooge mitte üksnes Venemaal, vaid kogu maailmas.

Kui Severodvinsk saab valmis ja lülitatakse Vene laevastiku koosseisu, siis selle lahingupotentsiaal suureneb mitu korda, rääkis RIA Novostile konstrueerimisbüroo Malahiti peadirektor Vladimir Pjalov.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles