Lõuna-Korea uppunud laeva kapten: mul on kahju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lee Joon-seok.
Lee Joon-seok. Foto: SCANPIX

Kolmapäeval Incheoni sadamalinnast Jeju kuurortsaarele teel olles uppunud Lõuna-Korea reisilaeva Sewol kapten Lee Joon-seok vabandas, et lükkas edasi evakueerimiskäsu andmise.

«Ma langetan oma pea vabanduseks ohvrite perede ees,» ütles eile koos kahe meeskonnaliikmega kinni peetud 69-aastane Lee, keda süüdistatakse ka ametikohustuste hooletussejätmises ja mereseaduse rikkumises.

«Ma andsin juhised vastavalt teekonnale, siis ma läksin hetkeks kajutisse ja siis see juhtus,» selgitas Lee, kelle sõnul oli vool väga tugev ja ookeanivee temperatuur väga külm, mistõttu kartis ta, et ennatlik evakueerimiskäsk võiks olukorda veelgi halvendada.

«Ma arvasin, et vesi võib reisijad kaugele kanda ja neil võib tekkida raskusi, kui nad evakueeritakse mõtlematult ja ilma päästevestideta,» ütles Lee. «Isegi, kui nad oleksid kandnud päästeveste, oleks olukord ikkagi sama olnud.»

Samuti põhjendas ta evakuatsiooni edasilükkamist sellega, et päästelaevad polnud sündmuskohale veel saabunud.

Laeva pardal oli 475 inimest, viimastel andmetel on õnnetuses surma saanud 32 ja endiselt kadunud 270 inimest. Lõuna-Korea võimude teatel võib kõikide surnukehade leidmine võtta aega mitu kuud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles