Peskov: Venemaa peab suhtuma liituda soovijatesse «ettevaatusega»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene presidendi Vladimir Putini  pressisekretär Dmitri Peskov.
Vene presidendi Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov. Foto: SCANPIX

Venemaa on muutumas enesemääramisõigusega rahvaste seas väga populaarseks, kuid Vene Föderatsiooni koosseisu astumise taotlustesse tuleb suhtuda «äärmise ettevaatusega», ütles täna Vene presidendi pressisekretär Dmitri Peskov.

«Tänapäeva maailmas muutuvad teatud arengutasemele jõudnud riigid teiste [rahvaste] jaoks ligitõmbavaks ja hakkavad mängima tõmbekeskuse rolli nii sotsiaalses, majanduslikus kui ka muus mõttes,» lausus Peskov pühapäeval eetrisse jõudvas telesaates.

«[Need riigid] moodustavad enese ümber integratsioonikeskusi ja on nende integratsioonikeskuste tegevusse kaasatud, mis on võimalik vaid vastastikuse kasu põhimõtet järgides. Kolonisatsioonimeetodid enam ei toimi,» ütles ta vastuseks saatejuhi küsimusele, kas Krimmi Venemaaga liitumise järel võib oodata ka Transnistria või mõne muu piirkonna ühinemist.

Venemaa populaarsuse kasvades hakkab tööle rahvaste enesemääramisõiguse põhimõte, kuid «iga konkreetset juhtumit tuleb käsitleda äärmise ettevaatusega», lausus Peskov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles