Aftonbladet: veetakso juht ei märganud radarilt Viking Grace’i

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisiparvlaev M/S Viking Grace.
Reisiparvlaev M/S Viking Grace. Foto: SCANPIX

Reisiparvlaevaga Vikig Grace kokku põrganud veetakso juht Anders Wadvik kinnitas ajalehele Aftonbladet, et ei märganud radarilt laeva ja see ilmus justkui eikuskilt.

«Täiesti arusaamatu lugu. Olen sõitnud seda marsruuti 50 aastat ja tuhandeid kordi udus ning ka tormiga, kuid ma ei märganud laeva radarilt,» tõdes 71-aastane Waldvik.

Waldvik tunnistas, et tema oleks pidanud reisparvlaevale teed andma. Samas ta kinnitas, et veetakso ei sõitnud otse vastu reisiparvlaeva nagu meedias väideti, vaid Viking Grace sõitis talle otsa.

Ta loodab, et sündmuste kulgemine selgub uurimise käigus.

Nacka merepolitsei alustas juhtunu uurimist kui merel aset leidnud ettevaatamatust. Aftonbladeti andmetel küsitleti Vikign Grace’i kaptenit juba samal päeval, Waldvik andis tunnistusi eile.

Õnnetus juhtus Stockholmi saarestikus laupäeva keskpäeval Kapellskäri lähistel Marös. Viking Grace oli teel Ahvenamaale Mariehamni ja sealt edasi Turusse. Merel oli tihe udu.

Kokkupõrke tulemusel lendas veetakso, milles lisaks juhile oli kaks reisijat, kummuli ja seejärel purunes. Kokkupõrkele järgnenud kõmakat kuulnud Marö elanikud tormasid paatidega appi ja tõid kolm merehädalist jäisest veest välja.

«Nad olid imelised. Nad viisid meid koju, saatsid kuuma duši alla ja andsid meile uued riided selga. Olime külmetunud, kuigi viibisime vees vaid viis minutit,» jutustas Waldvik.

Kõik kolm toimetati ettevaatuse mõttes Nörrtälje haiglasse tervisekontrolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles