16-aastane poiss sõitis lennuki rattakoopas Californiast Hawaiile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuki rattakoopas reisimine on äärmiselt ohtlik.
Lennuki rattakoopas reisimine on äärmiselt ohtlik. Foto: SCANPIX

16-aastane poiss elas üle erakordse reisi – ta peitis end lennuki rattakoopasse ning lendas niimoodi Californiast Hawaiile.
 

Lend kestis viis tundi ning taolise reisi üritajatest jääb tavaliselt ellu vaid veerand.

Hawaiian Airlinesi esindaja sõnul märkas personal poissi pühapäeva hommikul pärast lennuki maandumist. FBI küsitles poissi ja arstid kontrollisid ta tervislikku seisundit ning leidsid, et tema seisund on stabiilne.

Teadaolevat põgenes poiss kodust ja hüppas lennukile pääsemiseks üle San Jose lennujaama aia.
Esindaja sõnul on lennufirma peamiseks mureks praegu poisi tervislik seisund – tema ellujäämist peetakse äärmiselt suureks vedamiseks. Ta elas üle viietunnise reisi tingimustes, kus on äärmiselt vähe hapnikku ja väga madal temperatuur.

FBI esindaja Tony Simoni sõnul hüppas poiss pärast lennuki maandumist rattakoopast välja ja uitas mööda lennuvälja. Simoni sõnul oli poiss lennu ajal suuremalt jaolt teadvusetu.

Alates 1947. aastast, mil taolisi juhtumeid dokumenteerima hakati, on teadaolevalt ligi 100 inimest üritanud rattakoopas jänest sõita. Noorim taolise reisi üle elanud inimene oli kõigest üheksa-aastane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles