Erdoğanist sai esimene Türgi peaminister, kes kaebas riigi kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan.
Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan. Foto: SCANPIX

Türgi peaminister Recep Tayyip Erdoğan esitas reedel konstitutsioonikohtule kaebuse, sest kogus pole seni käskinud internetist eemaldada materiali, mis peaministri sõnul rikub tema õigusi, kinnitas üks riigipea kabineti töötaja.
 

Erdoğan soovib Reutersi andmetel kompensatsiooniks 50 000 Türgi liiri.


Türgi advokaatide ühingu esimehe Metin Feyzioğlu sõnul on tegemist esimese omataolise kaebusega – mitte kunagi varem pole peaminister Türgi riiki kohtusse kaevanud ja kompensatsiooni nõudnud.


Feyzioğlu sõnul on Erdoğani taotlus ebaseaduslik, sest ta ei ole kasutanud ära muid võimalusi.

«Peaminister võiks kohtuse kaevata Twitteri, kui ta arvab, et tema mainet selle kaudu kahjustati. Ta oleks võinud kaevata kohtusse TBI (telekommunikatsiooni eest vastutav organ) kui ta arvab, et Twitteri-keelu eemaldamine oli ebaseaduslik,» kommenteeris Feyzioğlu, kelle sõnul ei ole peaminister teinud oma probleemiga tegelemisel adekvaatseid otsuseid.

Erdoğani valitsus sai rahvusvahelise avalikkuse naerualuseks, kui keelas möödunud kuul Twitteri ja Youtube'i, püüdes takistada kodanike ligipääsu materjalidele, mis väidetavalt paljastavad juhtiva erakonna AKP-ga seotud korruptsiooni. Konstitutsioonikohus peatas aprilli alguses Twitteri-keelu, leides, et see takistas sõnavabadust. Peaministri sõnul oli otsus aga vale.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles