Pantvangidraama Leipzigis leidis õnneliku lõpu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pantvangidraama Leipzigis
Pantvangidraama Leipzigis Foto: SCANPIX


Leipzigis hoidis 41-aastane meesterahvas mitmeid tunde kundesid ja müüjaid tuntud rõivakaupluses H&M pantvangis, et demonstreerida oma pettumust arstiabis.

Eile kell 12:27 teatas Saksamaal Leipzigi linnas müüjanna politseile, et nende kaupluses on relvastatud mees, teatab uudisteportaal Stern.

Politsei blokeeris kiirelt vilka sisseostutänava Petersstraße ning sulges üle 70 kaupluse. Pärast seda algas tunde kestev närvesööv ootamine. Alles pärast kolme tundi kestnud ootust lõppes pantvangidraama õnnelikult ilma ohvriteta.

Relvastatud meheks osutus 41-aastane Leipzigi elanik, keda on varem karistatud ebaseadusliku relva omamises. Mehe motiiviks peetakse tema tervislikku seisundit ning arstides pettumist, mida ta tahtis avalikult väljendada.

Politsei pressiesindaja Uta Barthel ei osanud juhtunu kohta palju kommenteerida. Pantvangid olid suures šokis ning teada on vaid, et üheksat naist ja kahte meest hoiti alumisel korrusel kinni ning ähvardati relvaga.

Kohale kutsuti spetsiaalne läbirääkimiste grupp Dresdenist, kes olid saanud erikoolituse pantvangistajatega rääkimiseks. 15:30 sisenes kuus politseinikku kuulikindlate vestide ja kaitsekiivritega poodi. Pärast seda oli kuulda vaid helikopteri mürinat, mis niigi närvilisse atmosfääri veelgi õudust tekitas. Aga kella nelja paiku pärastlõunal sai pantvangistus järsu lõpu, kui mees andis alla ja hakkas kinnipeetuid vabastama.


Pärast mehe kinnipidamist ta arreteeriti, vähem kui tunni aja pärast vajas ta arstiabi ning viidi haiglasse.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles