Putin: Venemaa peab tõhustama oma piiride kaitset Arktikas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin Venemaa julgeolekunõukogus.
Vladimir Putin Venemaa julgeolekunõukogus. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin sõnas täna, et Venemaa peab tõhustama oma piiride kaitset Arktikas.

«Nafta- ja gaasimaardlad, terminalid, torujuhtmed peavad olema kindlalt kaitstud terroristide ja muude võimalike ohtude eest,» ütles Putin, kutsudes tugevdama eelkõige piirivalve võimekust merel.

Täna toimus Venemaa julgeolekunõukogu istung, mis keskendus riikliku poliitika realiseerimisele Arktikas. Putin rõhutas seal, et Arktika on ja jääb Venemaa erihuvide sfääri.

Presidendi sõnul on Venemaa huvitatud piirkonna stabiilsest arendamisest, mis tugineb koostööle ja rahvusvahelise õiguse austamisele, ent Venemaa peab siiski tõhustama oma piiride kaitset Arktikas.

Putin rõhutas, et Arktikasse on koondunud peaaegu kõik rahvusliku julgeoleku aspektid – sõjalispoliitiline, majanduslik ja ökoloogiline aspekt ning lisaks olulised ressursid. «Ekspertide hinnangul on Venemaa Arktika-regioonis energeetilisi ressursse 1,6 triljonit tonni,» sõnas Putin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles