Sakslaste toetus valitsusele väheneb dramaatilise kiirusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel ja Guido Westerwelle
Angela Merkel ja Guido Westerwelle Foto: SCANPIX

Viimaste uuringute kohaselt on vaid 12 protsenti sakslastest koalitsiooni tegevusega rahul. Samuti on Merkelit pooldavate inimeste arv langenud kriitilise tasemeni.

Liidukantsler Angela Merkel ja välisminister Guido Westerwelle on rahva poolehoiu kaotanud.

ARD-DeutshlandTrend poolt korraldatud küsitluse järgi on vaid 40 protsenti Merkeli tööga rahul, mis on lausa 8 protsenti vähem kui juuni alguses ning on seega kõige madalam tulemus Merkeli valitsuse ajal, kirjutab Welt Online.

Guido Westerwelle toetus on juunikuu jooksul vähenenud nelja protsendi võrra, ulatudes 20 protsendini vastanutest. See on halvim tulemus alates 2003. aastast.

Saksamaa Liberaaldemokraatlikku Parteid (FDP) toetab vaid 5 protsenti küsitletutest, mis on samuti väikseim toetusprotsent viimase seitsme aasta jooksul.

Saksamaa Kristlik-demokraatlikku Liitu (CDU) ja tema sõsarparteid CSUd toetab 32 protsenti ning opositsiooniparteid Sotsiaaldemokraatlikku Parteid (SPD) 29 protsenti küsitletutest.

Koalitsiooni tööga on rahul vaid 12 protsenti sakslastest, mis on viimase kuue aasta jooksul halvim tulemus.

Uuringus osales 1000 juhuslikult valitud sakslast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles