USA maaväe ülem Euroopas: dessantväelaste kohalolek Eestis näitab NATO kindlameelsust

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral Donald M. Campbell.
Kindral Donald M. Campbell. Foto: Wikipedia.org

Ameerika Ühendriikide maaväe ülem Euroopas kindralleitnant Donald Campbell ütles, et õhudessantväelaste kohalolekuga Balti riikides ja Poolas üritatakse näidata USA ja NATO kindlameelsust.

Järgmisel nädalal saabub Eestisse Ameerika Ühendriikide 173. õhudessantbrigaadi kompanii, mille sadakond sõdurit jäävad esialgsete plaanide kohaselt siia aasta lõpuni ning osalevad Eesti sõduritega erinevatel õppustel, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Kindralleitnant Donald Campbell rääkis, et USA kompanii võtab osa mais toimuvast suurõppusest Kevadtorm ning hiljem aset leidvast õppusest Saber Strike.

«Siis vaatame, milliseid teisi koostöövõimalusi on Eesti jõududega järgmiste kuude jooksul nii siin kui ka teistes Baltimaades ja koos teiste riikidega,» lisas ta.

Kindralleitnant Campbelli sõnul üritatakse USA õhudessantväelaste kohalolekuga näidata USA ja NATO kindlameelsust, Campbell lisas, et Eestisse tulevas kompaniis on umbes 140 sõdurit, keda juhivad hea väljaõppega kapten ja nooremveebel, mitmed kompanii sõdurid on käinud Iraagis ja Afganistanis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles