Ukraina vägivald jõudis rahvusvahelisse kohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
24. veebruaril Maidanile pandud plakat, milles kutsuti üles Viktor Janukovõtšit veresauna eest vastutusele võtma.
24. veebruaril Maidanile pandud plakat, milles kutsuti üles Viktor Janukovõtšit veresauna eest vastutusele võtma. Foto: SCANPIX

Rahvusvahelise Kriminaalkohtu (ICC) peaprokurör avas eeluurimise Ukraina endise presidendi Viktor Janukovõtši kukutamise eel ja ajal sooritatud kuritegude väljaselgitamiseks, teatas kohus täna.


«ICC prokurör Fatou Bensouda otsustas avada eeluurimise Ukraina olukorra asjus, et selgitada välja, kas tingimused juurdluse alustamiseks on täidetud,» ütles Haagi kohtu avaldus.

«Kui juurdluseks on põhjendatud alus, siis on tema (Bensouda) ülesanne kohtult luba taotleda,» lisas ICC pressiesindaja Fadi El Abdallah.

Ukraina andis aprilli algul ICC-le õiguse uurida väidetavaid kuritegusid alates mullu 21. novembrist, kui Kiievis puhkesid ELi pooldajate meeleavaldused, kuni tänavu 22. veebruarini, kui Janukovõtš kukutati.

Ukraina ei ole ICC asutamisleppega ühinenud, kuid tal on õigus taotleda kohtult juurdluse alustamist.

Ukraina parlament palus veebruaris ICC-l mõista kohut Janukovõtši kui Kiievi meeleavaldajate massimõrvari üle.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles