Ekspertide hoiatus: USAd ohustavad küberrünnakud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küberrünnakud toimuvad aina sagedamini.
Küberrünnakud toimuvad aina sagedamini. Foto: SCANPIX

Mehhiko lahe naftareostuse ja küberrünnakute vahel tundub olevat väike seos, aga ometi hoiatasid eksperdid Kongressi, et ka Internetist võib alguse saada sama kohutav katastroof.

Ameerika Ühendriikide Sisejulgeolekuministeeriumi (DHS) poolt eile avaldatud raport väidab, et Internetivõrgud on USAs tõelises ohus, kuna agentuur, mis neid kaitsma ja kontrollima peaks on puudulik ja liiga väikese pädevusega, kirjutab CNN.

Endine DHSi ametnik Stewart Bakeri arvates on BP naftaleke oluliseks õppetunniks ka küberrünnaku strateegiate loomisel.

Küberrünnakute arv on Ameerika Ühendriikides kasvanud meeletu kiirusega. USA Riigikontrolli analüüside kohaselt on need nelja aasta jooksul suurenenud lausa 400 protsendi võrra.

Oluliseks põhjuseks USA madala küberturvalisuse tasemel on vajalike oskustega inimeste puudumine. DHSi assistendi DHS Gregory Schafferi sõnul ei ole selliste oskuste ja usaldusväärsusega inimeste leidmine sugugi lihtne.

Samuti on probleemiks püsiva juhatuse puudumine, kuna viimase viie aasta jooksul on USA arvutite turvaintsidentidega tegelev organisatsioon (US-CERT) sunnitud neli korda oma juhatajat vahetama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles