Kim Jong-un armeejuhtidele: peame olema võimelised USA sõjaväge lööma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un (keskel) kontrollib suurtükiväelaste õppust.
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un (keskel) kontrollib suurtükiväelaste õppust. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un andis armeejuhtidele korralduse arendada sõjavägi niisuguseks, mis võimaliku vastasseisu puhul Ameerika Ühendriikidega suudab anda väärilise vastulöögi.

Põhja-Korea riiklik uudisteagentuur KCNA avalikustas juhi nõudmised täna.

Kim Jong-un rõhutas ka armee tähtsust arenenud riigi suunanäitajana ja lipukandjana.

Vaid ööpäev varem oli USA president Barack Obama hoiatanud Põhja-Koread. Ühendriikide liider viibis eile Lõuna-Koreas, kus ta kinnitas, et põhjanaabri võimaliku rünnaku korral toetab USA oma liitlast sõjaliselt.

«Me ei häbene kasutada sõjalist jõu selleks, et kaitsta oma liitlasi ja meie elulaadi,» kinnitas Obama Yongsani garnisonis Ühendriikide sõduritele.

«Nii nagu kõigil riikidel Maal on ka Põhja-Koreal ja selle kodanikel valikuvõimalus. Nad võivad jätkata isolatsioonis oma eraklikku teed või liituda ülejäänud maailmaga,» rääkis Obama ja lisas, et põhjakorealastel on võimalik püüelda parema tuleviku poole, nagu see eksisteerib juba Korea poolsaare lõunaosas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles