Separatistid ei lasknud Hodorkovskit Donetski oblastivalitsuse majja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainas viibiv Mihhail Hodorkovski (paremal) vestles 25. aprillil Kiievis, kus ta osales Ukraina ja Vene suhteid puudutanud kongressil, presidendiks pürgiva Petro Porošenko (vasakul) ja endise siseministri Juri Lutsenkoga.
Ukrainas viibiv Mihhail Hodorkovski (paremal) vestles 25. aprillil Kiievis, kus ta osales Ukraina ja Vene suhteid puudutanud kongressil, presidendiks pürgiva Petro Porošenko (vasakul) ja endise siseministri Juri Lutsenkoga. Foto: SCANPIX

Venemeelsed separatistid ei lasknud Vene naftafirma Jukos endist juhti Mihhail Hodorkovskit Donetski oblastivalitsuse hoonesse, edastas Hromadske TV.

«Meil töötab Vene meedia ja te võite ilma probleemideta saada teada kõigest, mis Donbassis toimub. Lahkuge siit selleks, et poleks ekstsesse ja nüansse.»

«Miks sa siia sõitsid? Sina ju reetsid oma maa, kuidas sinuga vestelda?» karjuti rahvahulgast Hodorkovskile.

Hodorkovski vabanes vanglast pärast kümmet aasta 20. detsembril 2013. Ta sõitis samal päeval Saksamaale ja mõni aeg hiljem edasi Šveitsi pere juurde. 27. märtsil andsid Šveitsi võimud talle aastase elamisloa, mida tal on soovi korral võimlik pikendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles