Berliin: Moskva peab avaldama survet vaatlejate vabastamiseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier
Saksamaa välisminister Frank-Walter Steinmeier Foto: SCANPIX

Moskval lasub kohustus avaldada survet venemeelsetele separatistidele Ukraina idaosas vangistatud Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlejate vabastamiseks, keda hoitakse vangis alates reedest, ütles pühapäeval Saksamaa välisminister.

«Venemaal lasub kohustus mõjutada separatiste, et vangis hoitavad OSCE liikmed vabastaks võimalikult kiiresti,» teatas välisminister Frank-Walter Steinmeier ametlikus avalduses.

Steinmeier hoiatas reedel , et aeg Ukraina kriisi lahendamiseks hakkab lõppema.

«Selle hullumeelsuse peatamiseks ei ole jäänud palju aega. Kõik pooled peavad tagasi mõistusele tulema,» lausus ta, viidates nii «Ukrainaga konfliktis olijaile kui ka nende välistele toetajatele».

Venemeelsed separatistid näitasid vaatlejaid pühapäeval ajakirjanikele. Relvastatud ja suusamaskides meeste saatel saabusid pressikonverentsile kaheksa vaatlejat, koos nendega kinnipeetud nelja Ukraina sõjaväelast Slovjanski linnavalitsuse saali ei toodud.

Vaatlejate seas on kolm sakslast ja tõlk ning ohvitserid Poolast, Rootsist, Taanist ja Tšehhist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles