Saksa parlament pooldab põhiseaduse muudatust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen Foto: SCANPIX

Aastapikkune tüli tööameti üle on lõppenud ja reform vastu võetud. Et pikaajalised töötud saaksid samaaegselt tööagentuuridest ja kohalikest omavalitsustest abi, pidi Saksamaa oma põhiseadust muutma.

Tööminister Ursula von der Leyen (CDU) kiitis uut reformi ja nimetas seda uudseks ja heaks lahenduseks. Täna kiitis parlament reformi lõpuks heaks, kui saadikutest 2/3 hääletasid põhiseaduse muudatuse poolt, kirjutab Spiegel-Online.

Muudatuse abil saavad pikaajalised töötud samaaegselt nõuda abi nii tööagentuurist kui ka kohalikest omavalitsustest. 2007. aastal kuulutas Riiklik Konstitutsioonikohus sellise mitmekülgse abiosutamise põhiseadusevastaseks. Kohtunikud nõudsid selle peale uut regulatsiooni 2010. aastaks.

Parlamendis sai põhiseadusemuudatus 515 poolt- ja 71 vastuhäält. Kuigi seaduse jõustumiseks on vaja ka parlamendi ülemkoja nõustumist, ollakse veendunud, et "jah-sõna" on enam kui kindel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles