Põhja-Korea korraldab vaidlusaluse merepiiri lähistel lahinglaskmise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un sõjaväelaste keskel.
Põhja-Korea diktaator Kim Jong-un sõjaväelaste keskel. Foto: SCANPIX

Põhja-Korea teatas otsusest korraldada teisipäeval vaidlusaluse merepiiri lähedal lahinglaskmine, teatas Lõuna-Korea kaitseministeerium.

«Põhi teavitas meid, et korraldab täna Yeonpyeongi ja Baengnyeongi saarte lähistel põhja pool piiri lahinglaskmise,» ütles kaitseministeeriumi pressiesindaja Kim Min-seok AFP-le.

Ta lisas, et Lõuna-Korea sõjavägi on täielikus valmisolekus. «Kui mõni mürsk peaks langema üle piiri, vastab Lõuna-Korea jõuliselt,» ütles Kim.

Lõuna-Korea kalalaevadele on antud korraldus piirkonnast eemale jääda ning Yeonpyeongi ja Baengnyeongi elanikele anti korraldus võtta tarvitusele ettevaatusabinõud.

«Elanikele edastatakse valjuhääldite kaudu korraldusi olla valmis vajadusel varjenditesse minema,» ütles Baengnyeongi kohalik ametnik AFP-le.

Märtsi lõpus korraldatud õppustel tulistas Pyongyangi sõjavägi välja pool tuhat mürsku, millest umbes sada kukkus Lõuna-Korea vetesse, sundides Souli vastutuld avama.

Olukord Korea poolsaarel hakkas pingestuma eelmisel kuul pärast stalinistliku riigi raketikatsetusi, mille käigus tulistati välja kümneid lühimaa- ja kaks keskmaaraketti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles