USA kõrged luurejuhid lahkuvad ametist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Flynn.
Michael Flynn. Foto: SCANPIX

Ühendriikide sõjaväeluure agentuuri (DIA) juht ja tema asetäitja astuvad selle aasta jooksul ametist tagasi, teatasid ametnikud.

Alates 2012. aasta juulist DIA direktorina töötanud kindralleitnant Michael Flynn ja tema asetäitja David Shedd teatasid DIA töötajatele saadetud ühisavalduses, et lahkuvad ametist ja lähevad erru tänavu varasügiseks.

Pentagoni teatel oli Flynni ja Sheddi tagasiastumine juba mitu kuud plaanitud samm. Samas anonüümsust palunud kaitseametnikud seda ei kinnitanud. Ajalehe Washington Post viitas anonüümsetele allikatele, kelle andmetel võivad lahkumise taga olla Flynni erimeelsused teiste kõrgete ametnikega. Konkreetselt viidati abikaitseminister Michael Vickersile.

Esialgu pole teada, kellest saab DIA uus juht, kuid on spekuleeritud, et selleks võib saada kindralleitnant Mary Legere, kes oleks selles ametis esimene naine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles