Avakov: Slovjansk on piiramisrõngas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina valitsusjõud vaatluspostil Dolina külas, mis jääb Slovjanskist 30 kilomeetri kaugusele.
Ukraina valitsusjõud vaatluspostil Dolina külas, mis jääb Slovjanskist 30 kilomeetri kaugusele. Foto: SCANPIX

Ukraina siseministri kt Arsen Avakov teatas Facebookis, et Slovjansk on piiramisrõngas ja käib lahing professionaalsete palgasõduritega.

Operatsioonist võtavad osa siseministeeriumi üksused, rahvuskaart ja kaitsevägi. Viimaste andmete järgi on korrakaitsejõud võtnud enda kätte kontrolli üheksa terroristide kontrollposti. 

«Terroristid avasid raskerelvadest, muu hulgas granaadiheitjatest ja kantavatest õhutõrjesüsteemidest (PZRK), tule Ukraina eriüksuslaste pihta. Hukkus kopteripiloot, lisaks on haavatuid. Käib tõeline lahing professionaalsete palgasõduritega.»

Avakovi kinnitusel algas kell 4.30 Slovjanski-Kramatorski piirkonnas terrorismivastase operatsiooni aktiivne faas. Käik käib plaani järgi, kinnitas ta.

Ministri kt palus kohalikel elanikel neis linnades tänavatele mitte minna, lisaks soovitas ta olla akende juures ettevaatlik. «Oleme siin koos kaitseministri ja rahvuskaardi juhtidega. Liikumine Slovjanski teedel on viidud miinimumini.»

Avakov kordas ka terroristidele esitatud nõudmist vabastada pantvangid, panna relvad maha ja vabastada administratiivhooned, taastada linna infrastruktuuri normaalne funktsioneerimine.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles