Ukrainas võeti kinni lendlehtedega Vene neonats

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina sõdurid seisavad soomuki ees Slovjanskist idas asuvas Malinivka külas.
Ukraina sõdurid seisavad soomuki ees Slovjanskist idas asuvas Malinivka külas. Foto: SCANPIX

Piirivalvurid võtsid Luganski oblastis Miloves kinni Vene neonatsi, kelle valduses olid ukrainavastased lendlehed.

Ukraina riikliku piirivalveameti teatel võeti 22-aastane tagaotsitav mees kinni marsruuttaksost, kui ta oli teel Luganskist Ukraina-Vene piiri asuvasse Milove asulasse.

«Ajal, mil täpsustati kõnealuse kodaniku Ukraina territooriumil viibimise seaduslikkust, tehti kindlaks, et kinnipeetav ei tohi enam riigis viibida ja on tagaotsitav kriminaalkoodeks paragrahvi 307 alusel (narkootiliste või psühhotroopsete ainete illegaalne valmistamine, ladustamine, vedamine).»

Lisaks tegid piirivalvurid kindlaks, et noor mees on neonatsliku grupeeringu Slavjane (slaavlased) liige. Temalt võeti ära nuga, millel olid tähed SS, metallist kett ja lendlehed «Donbass tõuse!».

«Oma sõnul pidi ta värbama uusi liikmeid, et kasutada neid hiljem separatslikus tegevuses eesmärgiga destabiliseerida olukorda Luganski oblastis. Juhtunust teavitati julgeolekuteenistust (SBU) ja siseministeeriumi, lisaks kehtestati talle kolme aasta pikkuse sisesõidukeeld Ukrainasse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles