Soome Koonderakonna juhiks pürgib ka praegune tervishoiuminister

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paula Risikko (keskel) koos Matti Vanhaneni ja Liisa Hyssäläga.
Paula Risikko (keskel) koos Matti Vanhaneni ja Liisa Hyssäläga. Foto: SCANPIX

Soome sotsiaal- ja tervishoiuminister Paula Risikko (53) teatas plaanist kandideerida juunis toimuval kongressil Koonderakonna juhiks.

Oma sõnul on tema poole pöördunud hämmastavalt palju inimesi, kes on palunud tal kandideerida partei esimehe kohale, vahendas Ilta-Sanomat.

«Olen töötanud ministrina seitse aastat ja olnud rahvasaadik 11 aastat. Erakonna esimehe positsiooni arvestades on olulisem aga karjäär enne poliitikasse astumist. Olen töötanud meditsiiniõe, õpetaja ja juhina. Sellega seotud kogemus toob poliitikasse omalaadse nägemuse ja baasi,» põhjendas ta oma otsust.

Erakonna esimeheks kandideerivad ka praegune majandusminister Jan Vapaavuori ja väliskaubandus- ning Euroopa asjade minister Alexander Stubb.

Soome peaminister ja partei praegune juht Jyrki Katainen lahkub sisepoliitikast ning seega saab erakonna uuest esimehest automaatselt ka valitsusjuhi kandidaat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles