Odessas hukkus ametiühingute hoone süütamise järel 43 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ukrainas süüdati reede õhtul Odessa linna ametiühingute hoone, põlengus sai surma vähemalt 43 inimest, teatas siseministeeriumi oblastiringkonna eestkõneleja.

Korrakaitseametniku kinnitusel oli tegemist kuritahtliku süütamisega. Tulekahju puhkes vene- ja ukrainameelsete kähmluse ajal.  

«Põlengu tagajärjel sai 43 inimest surma. Osad hüppasid akendest välja ja kukkusid surnuks ning ülejäänud lämbusid suitsu kätte. Täpsed surma põhjused selgitab välja kohtuekspertiis,» ütles ametnik.

Põleng on praeguseks ajahetkeks kustutatud.

Kohalik meedia kirjutas, et hoone oli separatistide käes ning selle akendest loobiti märuli ajal ukrainameelsete pihta süütepudeleid, kes neid ka vastu loopisid, kuid ametlikult pole seda kinnitatud.

Venemeelsed separatistid ründasid varem päeval Odessas 1500-pealist rahvahulka, mis oli kogunenud Ukraina ühtsuse eest meelt avaldama, kokkupõrgetes sai surma neli inimest, teatas siseministeerium.

«Vastasseisu ajal kasutati kive, Molotovi kokteile ning lõhkekehi. Üht mehe parem kopsu läbistas kuul. Ohver suri enne kiirabi kohalejõudmist,» ütles siseministeerium varem avalduses esimesest ohvrist teatades.

Kokkupõrkes sai mõlemal poolel vigastada mitukümmend inimest, sealhulgas ka kuus Ukraina rahvuskaardi sõdurit.

Kuni praeguseni oli ligi miljoni elanikuga Odessat riiki haaranud kriisist suuresti pääsenud.

Ukraina üks suurimaid linnu asub Moldova ja selle separatistliku piirkonna Transnistria piiri lähedal, kus asub alates 1992. aasta sõjast Vene väekontingent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles