Saksamaa soovib teist Genfi kohtumist Ukraina kriisi üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier
Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier Foto: SCANPIX

Saksa välisminister Frank-Walter Steinmeier kutsus pühapäeval korraldama teist rahvusvahelist konverentsi Ukraina kriisi lõpetamiseks.

Steinmeieri sõnul tegi ta vastava ettepaneku Euroopa Liidu välispoliitikajuhile Catherine Ashtonile, USA välisministrile John Kerryle, Vene välisministrile Sergei Lavrovile ja Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioonile (OSCE).

Tema sõnul oleks seesuguse kohtumise eesmärk «jõuda lõpuks selgete kokkulepeteni, kuidas teha lõpp konfliktile ja liikuda järk-järgult poliitilise lahenduse suunas».

17. aprillil sõlmisid USA, Venemaa, Ukraina ja EL Genfis leppe, milles sätestati sammud kriisi lahendamiseks. Muu hulgas nägi see ette relvarühmituste desarmeerimist ja rahvuslikku dialoogi põhiseadusreformi üle. Kokkuleppe jõustamist jälgib OSCE. Nii Moskva kui Kiiev on teineteist süüdistanud leppe õõnestamises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles