Keenia pealinnas hukkus plahvatustes kolm ja sai viga 67 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe versiooni kohaselt olid pommid juba varem bussidesse paigaldatud, teise versiooni kohaselt viskasid islamistid bussi käsigranaate.
Ühe versiooni kohaselt olid pommid juba varem bussidesse paigaldatud, teise versiooni kohaselt viskasid islamistid bussi käsigranaate. Foto: SCANPIX

Keenia pealinnas Nairobis plahvatasid pühapäeval lõhkeseadeldised kahes bussis, surma sai kolm ja vigastada 67 inimest, teatas politsei.

Mõnede haavatute vigastused on ülirasked.

Võimsad plahvatused kärgatasid linna keskuse lähedal. Keenia televisiooni videolõigus võis näha punast reisibussi, mille küljes oli suur auk, ning rohelist bussi plahvatuses väändunud katuse ja küljega.

Ühe versiooni kohaselt olid pommid juba varem bussidesse paigaldatud, teise versiooni kohaselt viskasid islamistid bussi käsigranaate.

«Siiani on kinnitust leidnud kolme inimese surm, üks hukkus sündmuskohal ja kaks surid haiglas,» ütles Nairobi politseiameti asekomandör Moses Ombati.

Keenia sadamalinnas Mombasas hukkus päev varem kaksikrünnakus vähemalt neli ja sai kannatada mitmeid inimesi.

Politsei hinnangul korraldas terrorirünnakud äärmusrühmitus Al-Shabaab.

Keenias on viimastel aastatel aset leidnud terve rida veriseid ja ohvriterohkeid rünnakuid pärast seda, kui Nairobi saatis 2011. aasta oktoobris sõdurid naaberriiki Somaaliasse võitlema terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud islamirühmitusega Al-Shabaab.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles