Karmo Tüür: Ukraina valimiste toimumise tõenäosus on 50:50

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karmo Tüür
Karmo Tüür Foto: Margus Ansu / Postimees

Odessas toimunud traagilised sündmused, aga ka muud asjaolud on tekitanud olukorra, kus 25. maile kavandatud Ukraina presidendivalimiste toimumise tõenäosus on praegu umbes 50:50, arvab Tartu Ülikooli politoloog Karmo Tüür.

«Üsna suur tõenäosus on, et lähipäevil korjatakse kokku rahvusvahelised vaatlejad, viiakse nad riigist välja ja jäävad valimised toimumata. See on suuresti see, mille nimel kogu see mäsu Ida-Ukrainas toimubki - viia Ukraina sinnamaani, et keskvõimud kuulutaksid välja erakorralise olukorra ja erakorralise olukorra tingimustes ei saa Ukraina konstitutsiooni kohaselt valimisi toimuda,» rääkis Karmo Tüür ERRi saates «Terevisioon», vahendab ERRi uudisteportaal.

Rääkides tugevamatest presidendikandidaatidest, tõstis Tüür esile miljardäri ja endise ministri Petro Porošenko, kelle toetus ulatub viimastel kuudel 30-40 protsendini. Porošenkole järgneb ekspeaminister Julia Tõmošenko 10-15 protsendiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles