Fabius: Ukraina valimiste nurjudes tulevad uued sanktsioonid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse välisminister Laurent Fabius.
Prantsuse välisminister Laurent Fabius. Foto: SCANPIX

Kui Ukraina ei suuda 25. mail presidendivalimisi läbi viia, peab Euroopa Liit minema Venemaa suhtes üle järgmisse sanktsioonide faasi, leiab Prantsusmaa välisminister Laurent Fabius.

«Me oleme juba kinnitanud kaks sanktsioonide faasi. Kui valimised jäävad 25. mail toimumata, liigume me järgmisse etappi,» kirjutas minister Twitteris.

«Kui me näeme, et iga päev toimuvad (Ukraina) idaosas kokkupõrked, siis saab selgeks, et sõjaoht on täiesti olemas. Kuid meie eesmärk on deeskalatsioon,» lisas Fabius.

Euroopa Liit lisas 29. aprillil sanktsioonide nimekirja 15 Vene ja Ukraina ametiisikut. Mustas nimekirjas on kokku 70 isikut, kellele kehtivad viisakeeld ja varade külmutamine.

EL on ähvardanud Moskvat jõulisemate majandussanktsioonidega, näiteks Vene finants- või energiasektori vastu, kuid mitu liikmesriiki on sellele vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles