Lõuna-Koreas suri uppunud parvlaevalt surnukehi välja toonud tuuker

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kollased paberlaevukesed Sewoli laevakatastroofis hukkunute mälestuseks.
Kollased paberlaevukesed Sewoli laevakatastroofis hukkunute mälestuseks. Foto: SCANPIX

Teisipäeval hukkus Lõuna-Korea reisilaeva Sewol vrakist uppunute surnukehi välja toov tuuker, teatasid võimud.

Valitsuse rakkerühma pressiesindaja Ko Myung-seoki sõnul suri tuuker haiglas pärast seda, kui ta riigi edelarannikul Sewoli uppumispaigas läbiviidud sukeldumiste järel teadvuse kaotas.

Teised rakkerühma liikmed ütlesid, et 53-aastase tuukri tõid veest välja tema ametivennad, kes olid teadvuse kaotanud tuukriga side kaotanud.

Sewol läks põhja 16. aprillil Lõuna-Korea edelarannikul. Õnnetuses jättis elu 260 inimest, veel 40 on endiselt kadunud. Õnnetusest pääses eluga 174 inimest.

Lõuna-Korea võimud on vahistanud kõik Sewoli juhtimisega seotud olnud 15 meeskonnaliiget. Meeskonnaliikmeid süüdistatakse hooletuses ja reisijate abita jätmises. Kaptenile heidetakse ette laeva evakuatsiooniga venitamises.

Laeva pardal oli 475 inimest, neist 375 õpilast ning 14 õpetajat Soulist lõunas asuvast Ansani keskkoolist.

Lõuna-Korea peaminister teatas pühapäeval tagasiastumisest, tuues põhjuseks valitsuse liiga aeglase reageerimise katastroofile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles