Odessa veriste sündmuse järel pole saadud ühendust 48 inimesega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsete meeleavaldus Odessa miilitsajaoskonna juures 4. mail.
Venemeelsete meeleavaldus Odessa miilitsajaoskonna juures 4. mail. Foto: SCANPIX

Pärast Odessa veriseid sündmusi 2. mail pole saadud ühendust 48 inimesega, surnukuurides lebab aga senini identifitseerimata surnukehi.

Eile jätsid odessalased hüvasti verevalamises hukkunud inimestega, vahendas TCN. Maeti kuus inimest, kelle seas oli ka oblastinõukogu liige Vjatšeslav Markin, keda võis tihti näha Antimaidani miitingutel.

Kui varem oli ametlikult teatatud 46 ohvrist, siis täna sai selgeks, et lisaks on kadunud 48 inimest. Surnukuurides on paarkümmend tuvastamata laipa.

Odessalased peavad tragöödia süüdlasteks kuberner Volodõmõr Nemirovskit ja polkovnik Dmitri Futšedžit, kes neil päevil juhti kohalikku miilitsajaoskonda.

Odessas leidsid 2. mail aset kokkupõrked tulirelvi omanud separatistide ja ukrainameelsete aktivistidega. Hukkus mitmeid aktiviste. Pärast seda läksid aktivistid Kulikovo väljale, kus asus venemeelsete telklaager ja süütasid telgid põlema. Siis suunduti ametiühingute maja juurde, kus viibis palju rahvast ja kus puhkes tulekahju.

Viimaste andmete järgi vajas pärast 2. mai sündmusi haiglaravi 214 inimest, neist 27 seisund on väga raske.

Ukraina julgeolekuteenistuse SBU andmetel koordineerisid kokkupõrkeid ja rahutusi, millest võtsid osa ebaseadusliku sõjaväelise formeeringu liikmed, Transnistria territooriumil viibinud Vene diversandid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles