Avakov: Mariupol on Ukraina võimude kontrolli all

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelsed relvastatud iskud Mariupoli linnavalitsue ees 4. mail.
Venemeelsed relvastatud iskud Mariupoli linnavalitsue ees 4. mail. Foto: SCANPIX

Ukraina siseministri kt Arsen Avakov teatas kõikide tõkete läbimurdmisest ja juurdepääsude avamisest kõigi administratiivhooneteni. Sotsiaalmeedia andmetel on linnavalitsus taas separatistide käes.

Linn on võimude Ukraina kontrolli alla, kinnitas ministri kt portaalile Korrespondent.net.

Donetski oblastis asuvasse Mariupoli linna sisenes hommikul kümnest Ukraina armee tankist ja soomukist koosnenud kolonn. Uudisteportaali 0629.com.ua andmetel märkasid kohalikud tanke ja soomukeid Agrobazi kontrollpunkti juures. Kaheksat armeele kuuluvat sõidukit nähti IIitševski rajoonis Sartana asula juures. Toimetus sai hommikul palju teateid Mariupoli linna elanikelt, kes teatasid erinevates rajoonides nähtud sõjatehnikast. Näiteks keskpäeval seisis kaupluse Silpo juures kümmekond sõjaväemasinat, mille kõrval olid sõjaväelased.

«Erioperatsiooni ajal paistsid eriti silma siseministeeriumi juurde kuuluva Azovi pataljoni võitlejad ja kaitseministeeriumi 72. mehhaniseeritud brigaadi liikmed. Mariupol on tõketest täielikult vaba, tänavatel saavad taas sõita autod ja taas pääseb ligi kõigile administratiivhoonetele,» rääkis siseministri kt Avakov.

Samal ajal edastatakse sotsiaalmeedias, et linnavalitsus on taas venemeelsete võimu all. Sõjaväelased lahkusid sealt separatistide aplausi saatel. Hoone katusel lehvitati Vene Föderatsiooni lippe, vahendas UNIAN video abiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles