Galerii: USA loomaaias vaatavad tiigrid inimesi linnuperspektiivist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USAs Philadelphias asuvas loomaaias liiguvad tiigrid külastajate peade kohal ja saavad inimesi jälgida linnuperspektiivist.

USA vanimasse loomaaeda rajati ülekäigusillad, mis märgatavalt avardasid tiigrite liikumisvõimalusi, edastab AP.

«Tiigrisildade» ametlik avamine leiab aset laupäeval, kuid juba nüüd on tiigrid saanud katsetada, kuidas on kõrgel liikuda.

Philadelphia loomaaias kaslaste eest vastutava Kay Buffamonte`i sõnul on nende selline projekt maailma loomaaedadest esimene.

Buffamonte lisas, et tiigrite pääsemine kõrgele on nad muutnud julgemaks ning nad saavad kogeda «inimestele ülalt alla vataamise ja võimu tunnet».

«Tiigrisildade» eshitamine on osa loomaaia suuremast projektist, mille eesmärgiks oli loomade liikumisvõimaluste avardamine. Samas aga pakutakse sellega külastajatele rohkem loomade jälgimisvõimalusi.

USA loomaaedades on pidevalt katsetatud loomade heaolu parandamise erinevate lahendustega. Loomaaiad püüavad hoida ära loomade apaatseks muutumise ja depressiooni tekkimise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles