Odessa miilitsaülem kuulutati tagaotsitavaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleeile peeti Odessas 17-aastase Vadim Papura matusetseremooniat. Noormees sai surma, kui ta põleva ametiühingute hoone aknast välja hüppas.
Üleeile peeti Odessas 17-aastase Vadim Papura matusetseremooniat. Noormees sai surma, kui ta põleva ametiühingute hoone aknast välja hüppas. Foto: SCANPIX

Ukraina siseministri kt Arsen Avakov teatel on siseministeeriumi Odessa haru endine juht Dmitro Futšedži kuulutatud tagaotsitavaks. Asemiilitsaülem Futšedžit nähti Odessa 2. mail Odessa veriste kokkupõrgete toimumispaigas.

« Futšedži ületas Ukraina riigipiiri kell viis hommikul ja põgenes uurimise eest. Ta on üles seatud tagaotsitavate nimekirja,» sõnas Avakov eile Harkivi lennujaamas ajakirjanikele.

Avakovi sõnul on Odessa juhtumiga seoses algatatud uurimine ka kolme miilitsa suhtes. Kolm miilitsat on kinni peetud ja praegu toimetatakse nad Kiievisse ülekuulamisele, sõnas Avakov.

Futšedži vastutas Odessa piirkonnas avaliku korra tagamise eest ning oli 2. mai veriste sündmuste ajal isiklikult Odessa kesklinnas. Kokkupõrgetes sai surma mitukümmend inimest. Kaks päeva pärast seda, kui Futšedži oli pärast 2. mai intsidenti miilitsaülema kohusetäitjaks ülendatud, ründas kamp venemeelseid Odessa miilitsajaoskonda. Miilitsad otsustasid seepeale kinnipeetud isikud vabaks lasta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles