USA väljendas muret Mistralite müügi pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mistral-klassi kopterikandja Vladivostok sooritas Lääne-Prantsusmaal laevatehase juures esimese meresõidu 5. märtsil.
Mistral-klassi kopterikandja Vladivostok sooritas Lääne-Prantsusmaal laevatehase juures esimese meresõidu 5. märtsil. Foto: SCANPIX

Ühendriikidele valmistab muret Mistral-klassi kopterkandjate müügitehing Venemaa ja Prantsusmaa vahel, ütles USA Euroopa ja Euraasia asjade abivälisminister Victoria Nuland.

«Me oleme regulaarselt ja järjekindlalt avaldanud oma muret selle müügi üle ka enne hiljutisi Venemaa samme ning me jätkame seda edaspidi,» ütles Nuland kohtumisel USA seadusandjatega.

Tuleval nädalal külastab Washingtoni Prantsusmaa välisminister Laurent Fabius, kes on varem mõista andnud, et 2011. aastal sõlmitud leping võidakse tühistada, kui Venemaa sekkub sõjaliselt ka Ida-Ukrainas. Märtsis esitas Fabius veel ühe tingimuse: kui Prantsusmaa tühistab lepingu, peavad britid külmutama kohalikes pankades asuvad Vene oligarhide varad.

Prantsusmaa kaitseminister Jean-Yves Le Drian on varem öelnud, et Pariis langetab Mistralide küsimuses otsuse siis, kui EL peaks otsustama Venemaale kehtestada karmimad sanktsioonid nii majanduse, rahanduse kui ka sõjanduse alal.

Senised ELi kehtestanud sanktsioonid näevad ette viisakeeldusid konkreetsetele isikutele ja nende varade külmutamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles