Austraalia rajab paadipõgenike tõrjeks uue agentuuri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Austraalia teatas täna, et loob tolli- ja immigratsiooniosakondi liites uue piirikaitseagentuuri, et senisest veelgi edukamalt toime tulla paadipõgenike ning piiriülese kuritegevusega.


Siseminister Scott Morrisoni sõnul asub uut Austraalia Piirijõudude agentuuri juhtima suurte volitustega tsiviilvolinik, kes annab aru otse ministrile. Agentuur koondab ühte asutusse erinevate riigiametite õigusekaitseametnikke, uurijaid ja luuretöötajaid.

Canberra on võtnud asüülitaotlejate suhtes jäiga hoiaku, rakendades sõjaväge, kelle jõupingutuste tulemusena ei ole paadipõgenikke Austraaliasse saabunud juba üle nelja kuu.

Morrisoni sõnul on paadipõgenike õnnestunud takistamine aidanud valitsusel kokku hoida 2,34 miljardit USA dollarit. Lisaks teatas minister, et riik sulgeb kuus kinnipidamisasutust. «See on võimuliidu eduka piirivalvepoliitika rahanduslik dividend,» sõnas Morrison.

«Austraalia Piirijõudude loomise eesmärk on meie piirivalve tugevdamine. See ei ole pelgalt säästumeede, see on reform,» ütles siseminister.

Ebaseaduslikel alustel asüülitaotlejad on Canberrale aastaid peavalu valmistanud. Septembris võimule tulnud liberaalide-rahvuslaste koalitsioon on võtnud ebaseadusliku immigratsiooni suhtes eelmisest valitsusest jäigema hoiaku.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles