Iga kolmas Berliini laps elab töötu abirahast sõltuvas kodus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kolmandik Berliini lastest elavad kodudes, mis sõltuvad töötu abirahast. Hoolimata sellest, et Saksa majandus mullu kasvas ja töötus kahanes, suurenes samal ajal ka riigilt sotsiaalabi saavate perede arv.


Saksa föderaalse tööameti andmeil elas mullu detsembri seisuga töötu abiraha saavates peredes 169 016 last ehk tuhande võrra rohkem kui 2012. aasta lõpus.

Töötu abiraha saavates peredes kasvavate laste arv on püsinud kõrgel viimased viis aastat. Erinevalt jaotub selliste kodude osakaal aga 12 Berliini piirkonna vahel. Kõige rohkem oli töötute vanematega kodusid Kesk-Berliinis, koguni iga teine pere. Pea sama palju oli neid ka Neuköllni piirkonnas. Kõige vähem ehk 13 protsenti aga Steglitz-Zehlendorfis.

Umbes 45 protsenti töötu abiraha saavatest peredest on vaid ühe vanemaga, vähemalt 50 protsenti aga sellised, kus vanem või mõlemad vanemad pole saksa päritolu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles