Separatistid: enamik linnu on referendumiks valmis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nn referendumil küsitakse, kas inimesed toetavad iseseisva Donetski rahvavabariigi moodustamist.
Nn referendumil küsitakse, kas inimesed toetavad iseseisva Donetski rahvavabariigi moodustamist. Foto: SCANPIX

Enamik Ukraina Donbassi regiooni linnu on 11. mai referendumiks piirkonna staatuse üle valmis, teatas laupäeval niinimetatud Donetski Rahvavabariigi valitsuse kaasesimees Mõroslav Rudenko.

«Suurimad asustatud punktid on referendumiks valmis, hetkel käivad viimased ettevalmistused. Esimestena said valimissedelid kätte ja teatasid oma valmisolekust Slovjanski ja Kramatorski linn,» ütles Rudenko.

Rudenko sõnul on teatud probleemid võimalikud piirkonna läänealadel ja Mariupoli linnas, kus reedel toimusid ägedad kokkupõrked valitsusvägede ja separatistide vahel.

«Teatud probleeme võib esineda vaid linnades, mille vastu on alustatud jõulist agressiooni nagu näiteks Mariupol, või mis asuvad läänealadel ja Dnipropetrovski oblasti piiri lähedal, kus asuvad sõjaväeüksused ning kus natsionalistid tunnevad ennast vabamalt,» lisas Rudenko.

Rudenko kinnitas, et referendumipäeval tugevdatakse kõikjal julgeolekut.

«Asustatud punktides on valvel tugevdatud patrullid, me paneme erilist rõhku valimisjaoskondade ja ühiskondlikult oluliste objektide kaitsele,» ütles Rudenko.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles