Küsitlus: Ukraina presidendivalimistel kavatseb hääletada 84 protsenti kodanikest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valimiskabiin Ida-Ukrainas Slovjanskis, kus tänasel nn referendumil tahetakse teada, kas inimesed toetavad iseseisvate Luganski ja Donetski vabariikide moodustamist.
Valimiskabiin Ida-Ukrainas Slovjanskis, kus tänasel nn referendumil tahetakse teada, kas inimesed toetavad iseseisvate Luganski ja Donetski vabariikide moodustamist. Foto: SCANPIX

Ukraina erakorralistel presidendivalimistel kavatseb hääletada 84,1 protsenti ukrainlastest, selgus firma Gfk Ukraine läbi viidud küsitlusest.

Prognoositav aktiivsus on regiooniti erinev. Lääne-Ukrainas plaanib valima minna enam kui 95 protsenti, Kesk-Ukrainas 90,8 ja riigi põhjaosas 90,7 protsenti hääleõiguslikest kodanikest.

Kõige väiksem on huvi presidendivalimiste vastu Ida-Ukraina oblastites. Gfk Ukraine andmetel kavatseb hääletama minna 66,4 protsenti kodanikest.

Peaministri kt Arseni Jatsenjuk on varem lubanud, et valitsus teeb kõik selleks, et tagada ausate ja läbipaistvate valimiste läbiviimine. Ta tunnistas, et Kagu-Ukraina mitmes piirkonnas on presidendivalimiste korraldamine praegu üsna problemaatiline.

Erakorralised presidendivalimised toimuvad 25. mail.

Interfax-Ukraina andmetel küsitleti 18-aastseid ja vanemaid Ukraina kodanikke telefoni teel. Uuringu veamarginaal on 3,5 protsenti mõlemale poole.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles