Kashmiri protestid muutuvad üha verisemaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CRPF liige
CRPF liige Foto: SCANPIX

Üks inimene tapeti ja neli sai vigastada, kui India turvajõud avasid tule vägivaldse jõugu pihta, kes üritasid põlema panna sõjaväevarjendit Kashmiri pealinnas Srinagaris.

Juhtum leidis aset nooruki matuste ajal. 25-aastane Rafiq Bangroo suri laupäeva öösel haiglas India sõjaväejõudude (CRPF) peksmise tagajärjel saadud vigastusse, kirjutab CNN.

Bangroo perekonna sõnul peksid CRPF jõud teda relvadega vastu pead, põhjustades surmavaid koljuvigastusi. CRPF eitab juhtunut ning ütleb, et Bangroo surma põhjustasid hoopis tema pihta loobitud kivid.

Pühapäevase matuse ajal üritasid vihased jõud süüdata CRPF varjendit, mille peale sõjaväejõud avasid rahva pihta tule. Viis inimest said vigastada ning üks neist, 26-aastane mees suri hiljem.
CRPF pressiesindaja Prabhakar Tripathi sõnul avasid sõdurid tule enesekaitseks.

Bangroo surm põhjustas mitmetes kohtades üle kogu linna protestiaktsioone. Politsei ja sõjavägi kasutasid pipragaasi, kumminuiasid ja hoiatuslaske, et vihaseid inimesi rahustada.

Kashmiri separatistlik rühm All Parties Hurriyat Conference kutsus kogu Kashmiri esmaspäeval streikima.

Kashmir on kannatanud juba aastaid vägivaldsete separatistlike kampaaniate all ning on olnud põhiliseks konfliktiallikaks India ja Pakistani vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles