Video: CNN jäädvustas Ida-Ukraina «referendumil» pettuse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CNN jäädvustas Ida-Ukraina «referendumil» pettuse
CNN jäädvustas Ida-Ukraina «referendumil» pettuse Foto: SCANPIX

Ida-Ukrainas toimusid eile separatistide korraldatud «referendumid» Donetskis ja Luganskis, kus hääletati iseseisvumise üle.

Ukraina valitsus ja lääneriigid peavad neid niinimetatud referendumeid ebaseaduslikeks ning kardetakse, et need muudavad olukorra Ukrainas veelgi plahvatusohtlikumaks, edastab cnn.com.

Lääne asjatundjate sõnul ei vastanud «referendumid» reeglitele ning oletada võib valimispettust.

«Referendumeid» jälginud välisajakirjanike sõnul oli näha palju asjatundmatust ja segadust. Osades valimisjaoskondades puudusid hääletajate nimekirjad ning ka hääletuskabiinid.

Niinimetatud referendumil osalejatest ei olnud kõik üksmeelel hääletuse eesmärgi suhtes. Osa arvas, et hääletab Ida-Ukraina alade autonoomia üle, osa aga iseseisvuse üle.

Osa aga sõnas lääne ajakirjanikele, et nad on väsinud vägivallast ning loodavad, et hääletus toob lõpuks rahu.

Ukraina väljaanne Kyiv Post kirjutas, et möödunud laupäeval leiti Slovjanskist venemeelsete separatistide auto, kus oli 100 000 täidetud hääletussedelit. Neil anti «hääl» Donetski ja Luganski iseseisvumise poolt.

Spekulatsioonid niinimetatud referendumi pettusest said kinnitust kui USA meediakanali CNN ajakirjanikud jälgisid hääletust Donetskis.

Nad märkasid mitmel korral, kuidas hääletajad panid kasti ühe valimissedeli asemel mitu sedelit või siis hääletasid mitu korda järjest täites alati ühe sedeli.

CNN jäädvustas selle.

 
 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles