OSCE: Putin toetab meie samme Ukraina kriisi lahendamiseks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Didier Burkhalter
Didier Burkhalter Foto: SCANPIX

Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) teatas, et Venemaa president Vladimir Putin avaldas toetust nende sammudele lahendada Ukraina kriis.

OSCE juhi Didier Burkhalteri ja Putini vahel oli eile telefonivestlus, milles osapooled jõudsid kokkuleppele, et OSCE aitab Kiievi võimude ja Ida-Ukraina separatistide vahelisele dialoogi loomisele, edastab Reuters.

Lisaks Venemaale toetavad OSCE tegevussuunda ka Ukraina, Euroopa Liit ja USA.

OSCE plaani kohaselt tuleb Ida-Ukrainas saada vägivald kontrolli alla ja suurendada osapoolte vahelist dialoogi. See samm peaks aitama kaasa Ukrainas 25. mail toimuvate vabadele ja ausatele valimistele.

OSCE esimeseks sammuks oli vahendaja nimetamine, kelleks on sakslasest suurte kogemustega diplomaat Wolfgang Ischinger. Läbirääkimistele on oodatud Ukraina valitsuse, parlamendi ja Ukraina separatistide esindajad.

Eile lisas Euroopa Liit Ukraina kriisi tõttu sanktsioneritavate nimekirja veel 13 Vene ja Ukraina päritolu isikut. Nende seas on ka Ida-Ukraina separatistide juhte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles