Janukovõtši ajal varastatud raha otsitakse 30 riigist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Janukovõtši villa Mežigorjes.
Viktor Janukovõtši villa Mežigorjes. Foto: SCANPIX

Ukraina ekspresidendi Viktor Janukovõtši ajal on riigikassa tühjendamisega tegelenud umbes 70 inimest, kokku arvab Ukraina prokuratuur kadunud olevat üle 50 miljardi euro, mida otsitakse 30 riigist, kirjutab Kiyv Post.

Neist 33 isiku kontod on külmutatud Šveitsis, Liechtensteinis, Kanadas ja USA-s. Nende seas on näiteks Janukovõtš ja tema kaks poega ning ärimees Serhi Kurtšenko.

Netilehekülg Yanukovych Leaks väidab, et ainuüksi Kurtšenko on ebaseaduslikult kõrvaldanud 780 miljonit eurot.

Suurbritannias on algatatud Ukraina päritolu ebaseaduslike varade uurimine, kahtlustatav summa on 30 miljonit eurot. Šveitsis on leitud Janukovõtšile ja tema perele kuuluvaid varasid 140 miljoni euro ulatuses.

Varastatud varade uurimisega tegeleb ka USA FBI ekspertgrupp. Mai algul toimus Londonis umbes 30 riigi korruptsioonivastase eksperdi kohtumine. Sellel kohtumisel väitis Ukraina prokurör Oleh Mahnitski, et suur osa rahadest on kanditud Venemaale, kust neid on eriti raske leida, kirjutab Bellingham Herald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles