Afganistani valimistulemuste selgumine lükkub pettuste uurimise tõttu edasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani presidendivalimiste soosik Abdullah Abdullah.
Afganistani presidendivalimiste soosik Abdullah Abdullah. Foto: SCANPIX

Afganistani võimud lükkasid presidendivalimiste tulemuste teatavakstegemise täna edasi, sest pettusekaebuste uurimine ei ole veel lõppenud.
 

«Lõpliku tulemuse teatavaks tegemine lükkub teadmata hulgaks päevadeks edasi,» sõnas sõltumatu valimiskomisjoni esindaja Noor Mohammad Noor.

Afganistani presidendivalimiste esimene voor toimus 5. aprillil ja ka tulemused avaldati juba aprillis, ent need on seni komisjoni poolt kinnitamata. Teada on aga, et ükski kandidaat ei kogunud esimeses voorus võitmiseks vajalikku häälte hulka ehk üle 50 protsendi häältest. Laekunud on ohtralt kaebusi erinevate võimalike pettuste kohta.

Avavooru järel juhib endine välisminister Abdullah Abdullah, keda esimeses voorus toetas esialgsetel andmetel 44,9 protsenti valijaist. 7. juuni teises voorus on Abdullah´ vastaseks endine rahandusminister Ashraf Ghani, kes kogus aprillis 31,5-protsendise toetuse.

Praegune president Hamid Karzai, on võimul olnud alates Talibani režiimi kukutamisest 2001. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles