IMF nõuab Malilt selgitust luksuslennuki ostmise kohta

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mali president Ibrahim Boubacar Keita
Mali president Ibrahim Boubacar Keita Foto: SCANPIX

Lääne-Aafrikas asuva Mali otsus osta oma presidendile Ibrahim Boubacar Keïtale  ligi 30 miljonit eurot maksev luksuslennuk peatas sellele riigile rahalise abi andmise.

Rahvusvaheline valuutafond (IMF)  nõuab Mali võimudelt lennukiostu kohta selgitust, edastab Reuters.

Mali on maailma üks vaesemaid riike.

IMF soovib Malilt selgitust ka rohkem kui 150 miljoni euro suuruse laenu kohta, mille abil tahab see riik oma armeele nüüdisaegse varustuse muretseda.

IMFi kinnitusel viivitavad lennukiost ja sõjaväe jaoks võetud laen Malile lubatud rahalise abipaketi andmist.

Malis oli 2012 – 2013 kodusõda, milles ülestõusnud tuareegide rühmitused sõdisid Mali valitsusvägede vastu. Tuareegide eesmärgiks oli Põhja-Mali saada enda kontrolli alla ning kuulutada piirkond iseseivaks.

2012. aasta märtsis toimus Malis riigipööre ning ülestõusnud kasutasid seda ära vallutades Põhja-Mali kolm suuremat linna Kidali, Gao ja Timbuktu.

2012. aasta lõpul palus Mali välisabi, et mäss maha suruda. ÜRO Julgeolekunõukogu, Aafrika Liit ja Prantsusmaa sekkusid. 2013. aasta alguses korraldatud sõjalise operatsiooni tagajärjel kaotasid mässulised Põhja-Mali üle kontrolli.

2013. aasta suvel sõlmisid tuareegi mässulised ja valitsus rahulepingu. Mali taastub seni sellest sõjalisest konfliktist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles