Türgi peaministri nõunik läks närvi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi peaministri nõunik Yusuf Yerkel (ülikonnaga), lõi 14. mail Somas ühte meeleavaldajat jalaga.
Türgi peaministri nõunik Yusuf Yerkel (ülikonnaga), lõi 14. mail Somas ühte meeleavaldajat jalaga. Foto: SCANPIX

Türgi peaministri Recep Tayyip Erdoğan nõunik Yusuf Yerkel põhjustas pahameelt, kuna oli Somas löönud 14. mail jalaga ühte leinajat.

Pinged Türgis tõusid sel nädalal kõrgele, kui riigi lääneosas asuvas kaevanduses jäi plahvatuse tõttu lõksu sadu kaevureid, kirjutab Hürriyet.

Nüüdseks on teada, et õnnetus nõudis vähemalt 282 elu, kuid kuna kümned kaevurid on endiselt kadunud, siis võib ohvrite arv kardetavasti suureneda.

Somat külastanud Erdoğan, kes ümbritses end ihukaitsjatega, sai väga vihase vastuvõtu osaliseks. Rahvas nõudis valitsusjuhi tagasiastumist riigi kõigi aegade traagilisema kaevandusõnnetuse tõttu.

Yerkel on üks Erdogani nõunikest. Ta läks jalaga lööma meeleavaldajat, kelle kaks sõdurit olid varem kinni pidanud.

Tunnistajate kinnitusel kuulasid eriüksuslased üle meeleavaldajat, kes oli jalaga löönud peaministri saatjaskonda kuulunud ametiautot. Yerkel, kes nägi toimunut pealt siis, kui valmistus istuma talle mõeldud autosse, jooksis meeleavaldaja juurde ning lõi teda 3-4 korda jalaga.

Intsident on tekitanud tõsist viha sotsiaalmeedias, kus vastavaid fotosid on arvukalt jagatud.

Yerkel kinnitas, et fotodel on tõepoolet tema ja lubas teha selle kohta ametliku avalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles