New Yorgi pommirünnaku kahtlusalune tunnistas süüd

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Faisal Shahzad.
Faisal Shahzad. Foto: AP/Scanpix

Mai alguses seoses nurjunud autopommirünnakuga New Yorgis Times Square´il vahi alla võetud Pakistani päritolu USA kodanik tunnistas end kohtus süüdi.

Connecticuti osariigis elanud 30-aastane Faisal Shahzad, kes tabati paar päeva pärast luhtunud rünnakukatset John F. Kennedy lennujaamas, kui ta üritas minna Dubaisse suunduva lennuki pardale, tunnistas end süüdi kõigis kümnes süüasjas, vahendas BBC.

Kohus esitab mehele süüdistuse oktoobris, süüdimõistmisel võib teda oodata ees eluaegne vanglakaristus.

2009. aastal Ühendriikide kodakondsuse saanud Shahzadi väitel soovis ta teha USA-le selgeks, et kui nad oma vägesid Iraagist ja Afganistanist välja ei vii, siis rünnatakse neid. Seejuures nimetas mees end moslemi sõduriks.

New Yorgi ühte kõige käidavamasse piirkonda pargitud linnamaasturist Nissan Pathfinderi pakiruumist leidis pommirühm kolm propaani- ehk põlevgaasimahutit, kaks täidetud ligi 19-liitrist bensiinikanistrit, ilutulestikumaterjali, elektrijuhtmeid ja kaks kella.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles