Türgi sõdureid tabas järjekordne rünnak

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi sõdurid Sirnaki provintsis.
Türgi sõdurid Sirnaki provintsis. Foto: SCANPIX

Türgi suurimas linnas Istanbulis aset leidnud pommirünnakus sõjaväelasi vedanud bussile sai surma kolm ja viga veel üheksa inimest.

BBC korrespondent Istanbulis Jonathan Headi sõnul oli üks hukkunutest laps, kuna bussis viibisid ka sõdurite pereliikmed. Rünnakus langes veel kaks türgi sõdurit.

Seni pole juhtunu eest keegi vastutust võtnud, kuid võimud kahtlustavad pommirünnakus kurdi separatiste Kuristani Tööparteist (PKK).

PKK on juba veerand sajandit võidelnud iseseisva kurdi riigi eest ning selle kampaania käigus on hukkunud hinnanguliselt 45 000 inimest. Ankara, Washington ja valdav osa rahvusvahelisest avalikkusest peab PKKd terroristlikuks organisatsiooniks.

PKK rünnakud nõudsid nädalavahetusel 11, teistel andmetel tosina türgi sõduri elu. Enamik neist sai surma laupäeval Türgi ja Iraagi piiril sõdurite ning mässuliste vahel toimunud tulevahetuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles