Suurbritanna evakueerib terroriohu tõttu Keeniast oma turistid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti turistid Keenias Mombasa lennujaamas
Briti turistid Keenias Mombasa lennujaamas Foto: SCANPIX

Suurbritannia võimud andsid käsu evakueerida Keeniast seal olevad oma riigi turistid, kuna Keenias on tekkinud terrori ja inimröövide oht.

Reisifirmad Thomson ja First Choice teatsid, et  jätavad Keeniasse Mombasasse lennud ära kuni oktoobrini ning praegu seal olevad puhkajad tuuakse tagasi, edastab BBC.

Briti välisministeeriumi sõnul on kohalik islamistlik äärmusgrupeering Al-Shabaab aktiviseerunud ning ähvradanud lääneriikide kodanike röövimistega.

Praegune evakuatsioon puudutab umbes 500 britti.

Keenias veel olevatel brittidel ei soovitata sõita Keenia-Somaalia piiri lähedastele aladele.

Reisifirmade kinnitusel peaks selle nädala lõpuks olema kõik Keenias puhanud britid evakueeritud. Selleks saadetakse välja lisalennukid.

Turistidel soovitati eemale hoida ka Mombasa saare piirkonnast, kuid hoiatus ei puuuduta populaarset Diani randa ja Mombasa lennujaama ala.

Lisaks Suurbritanniale andsid oma kodanikele Keenia terroriohu hoiatuse ka USA, Prantsusmaa ja Austraalia.

Keenia valitsuse arvates on see hoiatus ebasõbralik ning tegemist on ülereageerimisega.

Samas on paljud Briti turistid pettunud, et nende Keenia puhkus ootamatult katkes.

Terroriorganisatsioon Al-Shabaab on korraldanud mitmeid rünnakuid Keenias selle tõttu, et Keenia armee sekkus Somaalia konflikti.

Keenias Nairobis on aset leidnud rünnakuid, milles on olnud hukkunuid ja vigastada saanuid. Keenia valitsuse andmetel on nende taga Al-Shabaab, millel on otsene seos maailma tuntuima terroriorganisatsiooni Al-Qaedaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles