USA hoiatas Venemaad Ukraina presidendivalimistesse sekkumise eest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry
USA välisminister John Kerry Foto: SCANPIX

USA esitas Venemaale hoiatuse, et kui see riik või tema liitlased sekkuvad Ukraina presidendivalimistesse, siis kehtestatakse veel sanktsioone.

USA välisminister John Kerry teatas, et ukrainlased peavad saama sõltumatult hääletada ja oma tulevikku ise määrata, edastab Reuters.

Ukraina presidendivalimised leiavad aset 25. mail. Nüüd tehtud küsitlus näitas, et kõige populaarsem presidendikandidaat on suurärimees Petro Porošenko. Teda toetaks 55 protsenti, mis tagaks ta võidu esimeses valimisvoorus.

Kümme protsenti küsitletutest toetas Julia Tõmošenkot ning seitse protsenti venemeelset Sergei Tigipkot.

Küsitluse kohaselt plaanib vaid iga kolmas idaukrainlane 25. mail presidendivalimistel hääletada.

USA ja Euroopa Liit on Venemaa ja Ukraina poliitikutele ja ärimeestele kehtestanud juba varem mitmeid sanktsioone, mis seisnevad eelkõige välisriikides olevate varade külmutamises ja viisakeeldudes.

Ukraina kriis samas on kergitanud Venemaa presidendi Vladimir Putini populaarsust.

Levada uurimiskeskuse tehtud küsitlus näitas, et kui Venemaa toimuks praegu presidendivalimised, siis 81 protsenti oleks valmis hääletama Putini poolt.

Venemaal toimuvad järgmised presidendivalimised 2018. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles