Video: Krimmi omakaitsesse kuuluv tõmmu Läti kodanik hirmutab NATOga

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti kodanik Aijo Beness.
Läti kodanik Aijo Beness. Foto: Video stoppkaader

Suurbritannias elav Läti kodanik Aijo Beness, kes on natsionaalbolševistliku partei liige, otsustas sõita Krimmi elanikele appi, vahendab Youtube'i riputatud video.

Oma sõnul kuulis ta meediast ja ka sõpradelt, et veebruaris toimus Ukrainas euronatside putš ja võimule tulid jõud, mis pole legitiimsed. Nad kukutasid Viktor Janukovõtši valitsuse ja kehtestasid terrorirežiimi, selgitas ta.

Georgi lintidega ehitud mees viibib Krimmis, kus astus omakaitse ridadesse.

Võimule tulnud jõud tahavad, et Ukraina liituks Euroopa Liiduga, see aga tooks põllumajanduses ja tööstuses kaasa täieliku krahhi, kuna siseturg täitub odavate lääne toodetega. Eks 30 protsenti elanikkonnast jääb tööta, sõidab välismaale tööd otsima, rääkis ta.

Euroopas toimub täpselt sama asi, ka Lätis. «Meil on majanduse täielik allakäik, palgad on väiksed».

Kaht kõrgharidust omav Aijo Beness elab Suurbritannias, oma erialal on seal raske töötada ja nii peab töötama kopikate eest ehitusel. «Hinnad on seal kõrged, töötuid palju. Ka tudengid ei leia pärast kõrgkooli lõpetamist 5-6-7 aastat erialast tööd ja peavad töötama näiteks ehitusel, kauplustes abitööliste või müüjatena.»

Ukrainas liigub ringi anekdoot, kus poolakad räägivad, et milleks osta tolmuimejat, kui saab osta Ukraina, räägib intervjueerija. Ida-Ukraina on küll Euroopa Liidu vastu, kui me aga astume ELi, siis tema arvates jäävad inimesed nälga.

«Nõus. Euronatside putši rahastas lääs, st USA ja Euroopa Liit. Nad tahtsid rebida Ukraina ja Valgevene lahti Venemaa küljest ning hävitada meie vennaliku rahvaste sõpruse ning seetõttu nad ju hävitasid ka Nõukogude Liidu.»

Nüüd aga tahavad nad põrmustada SRÜsse kuuluvad maad ja seejärel hakkavad ründama Venemaad, lisas ta.

Nad tahavad ellu viia Wilhelm II unistust, sarnased ideed olid ka Marshalli plaanis ja Hitleri soovides. Nad tahavad, et kuna Ukrainas on hea põllumajandusmaa, et siis ukrainlastest talupojad valmistaks leiba ja toidaks kopikate eest läänt.

Ja nüüd krimlased astusid uute võimude plaanide vastu ja tahtsid liituda Vene Föderatsiooniga.

Intervjuu oli tehtud enne Donetski ja Luganski «referendumeid» ehk 15. märtsil.

Aijo Beness peab neid täiesti demokraatlikeks, kus inimesed saavad otsustada, kas nad tahavad olla Ukraina või Venemaa koosseisus. Sarnane referendum on ees ka Šotimaal, kus inimesed saavad öelda, kas nad tahavad olla Suurbritannia koosseisus või mitte, lisas ta.

Intervjueerija ja intervjueeritav imestasid selle üle, et Kosovo ja Šotimaa referendumitest räägitakse kui legitiimsetest, kuid Donetski ja Luganski omad seda pole.

Veel räägib mees temani jõudnud andmetest Mustale merele saabunud Ameerika Ühendriikide sõjalaevade kohta. Lisaks olla mitu USA ja Rootsi hävituslennukit maandunud Baltimaades, AWACS-süsteemiga lennukid on Poolas. Niisugustest kohtadest saavad NATO jõud rünnata Krimmi, põrmustada inimesi ja korraldada massilisi repressioone, lisas ta.

Aijo Beness, kes peab end võitlejaks-internatsionalistiks, otsustaski seetõttu tulla Krimmi omakaitsele appi.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles