Paleontoloogid leidsid Argentinast maailma suurima dinosauruse säilmed

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Titanosauruste perekonda kuuluva isendi rekonstrueeritud skelett Saksa muuseumis.
Titanosauruste perekonda kuuluva isendi rekonstrueeritud skelett Saksa muuseumis. Foto: Wikipedia.org

Paleontoloogid avastasid Argentina kõrvalisest Patagonia piirkonnast fossiilid, mis kuuluvad tõenäoliselt kõige suuremale dinosaurusele, kes maa pinnal on kunagi kõndinud.

Oled, kelle jäänused teadlased leidsid, kuulub tõenäoliselt titanosauruste perekonda. Pika kaela ja sabaga dinosaurus elas maal umbes 95 miljonit aastat tagasi kriidiajastul.

«Dinosaurus kaalus rohkem kui seda teevad 14 Aafrika elevanti kokku ehk umbes 100 tonni,» teatas Egidio Feruglio muuseumi paleontoloog Jose Luis Carballido.

«Paleontoloogiliselt on tegu tõelise varandusega,» sõnas Carballido eilses muuseumi koduleheküljel avaldatud teates. «Säilmeid on palju ja nad on praktiliselt rikkumata. Seda sageli ei juhtu,» lisas ta.

Muuseumi direktor Ruben Cuneo sõnas kohalikule meediale, et säilmed kuuluvad kõige suuremale teadaolevale dinosaurusele maailmas ning tegemist on seda tüüpi dinosauruse kõige täielikuma leiuga. «Olend oli taimetoiduline ning peast sabani mõõtes 40 meetrit pikk,» lisas ta.  

Säilmed avastas 2011. aastal juhuslikult üks farmitööline.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles