Liibüa kokkupõrgetes sai surma 43 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamistlik Liibüa mässuline.
Islamistlik Liibüa mässuline. Foto: SCANPIX

Liibüa idaosas asuvas Benghazi linnas sai eile ägedates kokkupõrgetes erukindrali võitlejate ning islamistide vahel surma 43 ja haavata ülei 100 inimest, teatas täna tervishoiuministeerium.

Ohvrite arv tugineb Benghazis ja selle lähistel asuva nelja haigla andmete põhjal.

Kokkupõrgetes on vastamisi endiste ülestõusnute ühele juhile Khalifa Haftarile lojaalsed üksused ehk «Rahvusarmee» ning islamistliku omakaitseväe «17. veebruari brigaad» liikmed.

«See ei ole kodusõda. See on operatsioon terrorirühmituste vastu,» ütles Haftari üksuste eestkõneleja Mohamed al-Hijazi.

Hijazi ja Haftar teenisid enne pooltevahetust mõlemad diktaator Muammar Gaddafi armees ohvitseridena.

Liibüa armee kindralstaabi ülem Abdessalam Jadallah al-Salihin rõhutas, et valitsusvägedel pole Benghazi lahingutega midagi pistmist.

«Regulaararmeel pole kokkupõrgetega mingit pistmist. Armee pole andnud mingisuguseid sellekohaseid käske, ei toeta kedagi ega osale seal praegu üldse üheski operatsioonis,» kinnitas Salihin.

Salihin möönis samas, et paljud regulaararmee ohvitserid on Haftariga omal algatusel liitunud.

Liibüa on 2011. aasta ülestõusu ja relvakonflikti järel endiselt ebastabiilne. Nõrk keskvõim ei ole suutnud endale allutada Gaddafi vastu võidelnud relvarühmitusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles